Gillix Zafira

Start Tillbaka till Introsidan


Dagbok 2007 Dagbok 2008 Dagbok 2009 Dagbok 2010 Dagbok 2011 Dagbok 2012-2015

    DAGBOK 2011   

110524 Första gången i år som jag skriver i min dagbok, Det har varit en lång vinter och nu äntligen kan vi njuta av lite skojigare saker. I söndags var vi i Farsta och träffade lite Bernerkompisar från förr. De tränade drag och lydnad och är jätteduktiga. Jag och matte tittade bara på då jag ännu inte får göra sådana saker. I går stannade vi till och sa hej till Groseros Gry, den lilla "Stickan" hade vuxit till sig ordentligt och hon blev glad att se oss. Senast vi var i husvagnen tog grannen kort på mej, han säger att jag är den vackraste han sett, fler kort av honom finns i mitt fotoalbum 2. Vi hade också tur att vinna massage när vi var på invigning hos Eva som nu öppnat och dit man kan gå för all möjlig träning, massage och fika. Vi var och fikade där en annan dag också och då får jag umgås med hennes hundar. Hon tyckte jag kändes fin i musklerna, så mattes jobb har gett utdelning.

Matte kör sitt träningsprogram på mej varje dag, vi har ett par fina gräsmattor där det blir massage, streching och balansträning. Sedan får jag hämta saker som hon säger att hon tappat, VA tror hon jag är dum eller!! Ser väl att hon gör det med flit, men hon blir glad och jag blir glad så jag hämtar dom gärna.

Zäta

Zäta Zäta
Gry och jag

  Vi har satt upp vår husvagn och snart är det semester med långa slappa dagar, men matte har sagt att vi ska träna också! Innan dess ska vi åka ned till Alice och Hampus, Alice fyller 4 år den 5 juni så vi måste köpa henne något fint!

110715 Efter 4 veckors semester är vi nu tillbaka i stan. Matte har faktiskt nästan inget gjort på semestern, hon har bara slöat. Visst har vi varit ute och promenerat, badat och lekt och då jag har många vänner på campingen så blir det mums mums lite här och där. Vädret har varit lite upp och ned ibland sol och allt för varmt och imellanåt regn och kallt. Jag trivs bäst när det är lite svalare men då det var varmt var vi och lekte i älven ofta. Jag gillar inte att simma men plaska och promenera i vattnet är kul. Matte och jag tog en sväng hem efter midsommar och då passade vi på att hälsa på "lillasyster" Fleur och hennes husse Mark. Mer om det kan du läsa på sidan blandat 2.

Uppe i Älvkarleby har de Fallens dag i juni, då släpper de på en massa vatten i fallen och då var matte och jag och promenerade runt och tittatde på allt möjligt. Det var många hundar som var med men jag bryr mig inte speciellt, men så fick jag se en som nästan såg ut som mej. Då är det kul och hon "Bella" visade sig vara en Appenzellertik från Tyskland. Så matte pratade med ägarna och Bella och jag busade som om vi känt varandra länge. Matte blev också väldigt förtjust i henne och sa att den hunden kunde vi tagit med hem.

Zäta & Fleur
Fleur & jag

Sista dagarna där uppe var det säkert över 100 hundar på camping, så fullt har det nog aldrig varit. Skutskärs BK hade 4 dagars agilitytävlingar. Så det var väldigt mycket att titta på, vi åkte också upp dit och tittade på tävlingarna. Jag blev rätt trött bara av att titta.

Zäta Zäta
Tillbaka i stan...
Zäta Zäta Zäta

Nu är vi tillbaka i stan, första promenaden hemma blev en lång runda som matte kallar prättarsvängen. Självklart nu har jag varit borta en månad så det var bäst att lämna lite doft och träna bakbenen så att alla vet att jag är tillbaka. Roligast är att alla frågar vad som hänt med mej, de tycker jag är lite annorlunda nu. Blank och fin i pälsen, pigg och glad, mer busig än vanligt och även andra ser att jag fått mer muskler. Jag får fortfarande massage och matte drar i benen, det som hon kallar streching. Vi tränar också stå och går mer i skogen och så får jag busa runt lös i lagom takt. Vet att matte har tänkt inskaffa ny rådjursskank så det blir spår igen såsmåningom.

 

110828 Sedan sist har vi haft besök av mattes son och familj. Tillsammans var vi i lekparken och hemma var det full rulle. Ena dagen fick jag och husse stanna hemma själva då åkte alla andra till stora staden och var på Gröna Lund. Inga hundar får följa med och det är nog lika bra det för där är det livat värre.

Zäta Zäta
Zäta & Alice                                          Zäta & Hampus          

Matte gillar inte höjder men här nedan är bevis på att hon ialla fall åkte karusell, 3 gånger till och med. Nästa gång vi ska åka och hälsa på Alice och Hampus har de flyttat, deras pappa har köpt ett hus så Alice berättade för mej att då ska vi leka i deras trädgård. Jättekul kommer det att bli. Så jag sa till henne att matte och husse letar efter nytt boende för oss också, så förhoppningsvis får jag också snart en egen trädgård.

vi
Matte, Alice och Alices pappa Jimmy åker karusell.

 

111120 Tiden går så fort och under den senaste månaden har det varit så mycket annat så matte har inte "orkat" skriva i min dagbok. Först var vi hos Fia och hälsade på Greta, Oscar och Garbo. Matte hade självklart glömt kameran, men Fia tog ett par bilder. Matte men mej till vänster och kusin Oscar till höger.

Zäta & Oscar
Jag, matte och kusin Oscar

Hos Fia hade de också ett klubbmöte och då träffade vi Winston (Entlebucher) han var stor nu och bor hos sin nya ägare Dez i närheten av Fia. Gretas dotter Groseros Orca "Skrållan" var också med.

gss
Inger med Greta och Orca, matte med mej, Dez med Oscar och Bernt med Garbo.

Sedan var vi i Motala och hälsade på Jimmy med familj i deras nya hus, jag tyckte det var jättekul med en trädgård att springa runt i. Och därifrån åkte vi upp till husvagnen där husse redan var och plockade ned allt för vintern. Så nu blir det inget husvagnsliv förrän till våren. Matte hade också otur och fick en fraktur på tummen så hon har haft "Tummen upp" gipsad i snart 3 veckor. Tur att det inte var mittfingret..... Men till veckan blir hon nog av med paketet. Sedan har hon farit runt och letat efter någon annan bostad men ännu ingen lycka.

 

 

Copyright © Swiss Dogs 2007-2018

 

upp