Gillix Zafira

Start Tillbaka till Introsidan


Dagbok 2007 Dagbok 2008 Dagbok 2009 Dagbok 2010 Dagbok 2011 Dagbok 2012-2015

    DAGBOK 2009   

 

090111 Första skriverierna för det nya året.  Nyåret var rätt spännande, husse var på balkongen och matte och jag satt i soffan och tittade ut på alla raketer som flög runt. Förstår mej inte riktigt på allt det där, tyckte inte det var skojigt men rädd var jag inte.  Vi gick och la oss vid 1 snåret och på morgonen var det fullt med skräp ute överallt.  På nyårsdagen sydde matte klart min nya reflexväst. Vi hade provat sådana i affären tidigare men alla var för små, så matte köpte en "människoväst" på biltema och sydde om den till mej.

Zäta
1 januari 2009

Då jag varit "tvingad" att gå i snöret under mitt löp så var det nu äntligen slut. I går den 10:de var vi på sennenträff. Massor av trevliga Berner men som vanligt bara jag som var grosser. Vi gick tipspromenad, det vill säga matte svarade på frågor och hon gjorde väl rätt bra ifrån sig för hon vann en ryggsäck (fast hon slarvade lite så hon får plugga mer).  Sedan var det grillning och hon och jag delade på äggmackorna. Och lite kaffe snodde jag åt mej också, värmde gott!! Hoppas att under året få se fler av min "sort" på träffarna för det är trevligt och nyttig träning att samlas så många och lära oss umgås.

Zäta Zäta
Vi har redan ätit.
 

Nu har matte också anmält oss till viltspårkurs som vi hoppas komma med på.

090129 Den 24:de januari åkte matte och jag till Fia och hennes grossrar Greta och Oscar.  Med oss var också Cicci och hennes 2 ulltottar Elsa och Ludde.  De kommer snart att få en grosser i huset de också, då lilla Gry snart flyttar till dom. Jag var inte alls lika förtjust som de andra över detta med "småbarn" men deras mamma Greta gillar jag och så bor ju min kusin Oscar där också. Han är trevlig han med men som många andra "pojkar" i den åldern var han lite för intresserad av mina ädla bakdel. Men det gick över efter ett tag, sedan hade vi det mysigt i soffan.

Valparna ja, om dom får allt matte skriva lite om.

Alla 4

4 härligt pigga och framåt valpar födda 3 december.

Alla har  fått nya hem.

090206  Den 31 januari var vi på sennenträff, lite tråkigt att inga fler grosser kommer men som vanligt hade vi trevligt ialla fall. Matte har nu sytt upp en "typ" klövjeväska åt mej så jag får jobba lite.  På träffen körde vi lite drag också men bäst av allt är FIKAT. Matte är rätt generös och delar broderligt med sig. Fast denna gång var det inte kaffe hon hade i muggen utan choklad så då fick jag nöja mej med vatten.

Zäta Zäta
Modell - Z

Gry
Gry provligger min dyna på jobbet.

I veckan har vi träffat GRY, "Grysan" och hennes matte Cicci kom och hälsade på oss på jobbet. Matte var pussilipuss va gullig men jag höll en lite striktare linje. Snäll är jag men hon får nog växa till sig lite innan vi kan ha kul. De bor nästan där vi jobbar så vi kommer nog att träffas flera gånger, hos dom bor också Ludde och Elsa 2 små vita tottar som jag tycker är gulligare men det får jag inte SÄGA till matte. Mer foton på Gry och mej finns i fotoalbumet/kompis Album.

I morgon åker vi på Sennendag i Sala, vad nu det är, vi ska till ett ridhus säger matte som hoppas de krattat bort hästsk....även om jag är petig med maten så är det skillnad på delikatesser.

MUMS
NOW - Yam Yam!!!

090214 Den 7 var vi i Sala på utställning och resultat finns på utställningsidan. Matte gnällde inte över resultatet utan tyckte att rätt hund vann (vilken en va!).  Många har alla möjliga bortförklaringar när det går "dåligt" ex. domaren kan inte rasen, men matte sa att han tyckte som hon så vad ska hon skylla på!!!

Brant kors passade väl in vi var i ett ridhus och branta kors på hopphästar är väl bra! Mer temprament ville han ha, men jag hade ju suttit på läktaren sedan 9 på morgonen och tiggt till mej allsköns godbitar så vem kunde jogga efter det! Han skulle se mej i skogen, då kunde han snacka om mer temprament.

Idag på alla hjärtans dag fick jag ett nytt saftigt köttben, MUMS men nu är det slut. På morgonen var jag ute och träffade 2 killar, Maxi och Buster. De flörtade hej villt men då sa jag faktiskt ifrån, någon måtta får det väl va. Nu på eftermiddagen tog vi bilen till fotbollsplan, där ställde matte ut en massa blomkrukor (folk tror garanterat att hon är lite ko.....) men det bryr hon sig inte om. Sedan plockades sele, skakel och hjul fram. Vi tränade ett tag med slalom och diverse vändningar m.m. Sedan en stund rast och så körde vi ett tag till. När vi var klara hämtade jag alla blomkrukorna till matte, så "tanten" slapp kröka rygg. Innan vi åkte hem tog vi en sväng i skogen, så nu väntar kvällsmaten.

drag

Matte hade ingen kamera med sig utan sätter in en av sina ritade hundar istället.

 

090314  Som vanligt springer tiden iväg. Den 1 mars var vi på sennen promenad med ett gäng Berner. Några små videosnuttar och mer bilder finns i mitt fotoalbum. Matte säger att jag ska spela lite tuff när jag träffar gänget, fast innerst inne är jag inte det.

Zäta Zäta
Jag tar en liten paus.                 Snö är gott...
 

Sedan sist har matte varit på teori i viltspår och vi skulle börjat det praktiska denna helg men pga all snö blev det uppskjuten en vecka. Bara bra tyckte matte då först husse och sedan hon haft influensa och knappt orkat göra något. Förra helgen var mattes son Jimmy här med sin familj och de var också lite sjuka, så det blev inte så mycket bus. Jag har också varit skendräktig och trott att råttan var min valp. så matte plockade undan alla pipisar från mej, taskigt eller hur! Men nu börjar det snart återgå till det vanliga, även om både husse och matte fortfarande är lite dåliga.

Nu längtar vi alla till våren, även om snö är kul så tycker matte att det är jobbigt att pulsa runt eller halka omkring, hon vill hellre ligga i gröngräset och slappa.

090325 Gry med matte Cicci tittade förbi på jobbet för ett tag sedan. Sist vi träffades var Gry i minsta laget men nu är det bara kul att busa med henne. Sedan har vi börjat på viltspårkurs, läs mer under aktiviteter. Efter att ha löpt, varit skendräktigt och inte velat äta min mat har vi nu gått över till BARF. Jag är väl inte överdrivet förtjust i råa saker men vomen (Rå komage) är smaskigt. Nu äter jag ialla fall min mat och har återgått till vanliga busiga råttan som matte & husse säger.

Zäta & Gry
Gry & Jag på mattes jobb.
Zäta & Gry
Gry busar med min pipis.

Matte säger att jag är som en motvalskärring, hon vill att jag ska vila efter maten, men se det vill inte jag. Om jag inte får en busstund är jag odräglig, buffar, drar i tröjan, slänger runt mina leksaker, så oftast brukar matte leka med mej en stund. Igår var vi ute på ett gärde och det blåste nordanvind (se mitt fotoalbum/videos.)

Idag var vi först ute på promenad och vi kom till ett ställe där det var massor av älgbajs, fruset så det var inga nya högar, efter promenaden körde vi med hjul och skakel på skogsvägen och sedan upp på en parkering och tränade vänster - höger - stanna-sakta och framåt. Jag var så duktig så jag fick en stor korvbit.  Sedan när vi lastat in hjulen i bilen gick vi en sväng i gammelskogen där jag kutar värre än en stenget, kul som bara den. Nu ska vi snart på kvällspromenad.

090510 Som vanligt rusar tiden bara iväg, vi har haft avslut på våran viltspårkurs och vi fick diplom. Har fått spåra en del efter det, matte kallar mej för dynamiten. Vad är det där att göra saker i lugnt tempo då kommer vi ju aldrig fram till rådjursskanken. Under påsken sattes förtältet upp till husvagnen så nu är det dit vi drar all ledig tid. Tyvärr blev jag halt på ett bakben, trolig muskelinflammation enligt veterinären så vi har fått tagit det lite lugnt. Nu har jag ialla fall inte haltat på ett tag men matte är lite försiktig, speciellt då jag får mina ryck.

Detta betyder också att vi inte kunnat träna så mycket inför arbetsprovet den 7/6 dit matte har anmält mej. Men som sagt någon ska väl komma sist också så vi får ta det som ett träningspass. Just nu har vi kommit hem efter en promenad i skogen, vi låg och slappade i glänta, matte solade och jag passade på att tugga pinnar, rulla mej och gräva lite gropar. Härligt var det!!

Zäta
Första kvällen i husvagnen (förtältet)
Lite ruggigt så det är skönt att krypa under filten!
Zäta Zäta
Busa lite!
Zäta
På span - sprang ett rådjur längre bort .

090702 Sedan sist så kom min hälta tillbaka. Den 3 juni åkte vi till djursjukhuset för att veterinären skulle kolla mitt ben. Han misstänkte korsbandet men efter "operationen" hittades inget fel på korsband eller leder, men jag hade en inflammation i knäleden. Husse reste tyvärr bort i samma veva så matte och jag for till husvagnen dagen efter. Den natten på sjukhuset var inte kul men värre skulle det bli.

Zäta
Bikinimode!
Zäta
Lite kyligt på kvällskvisten!

2 dagar före midsommar svullnade knät plötsligt upp igen, så vi reste 14 mil till stan och fick medicin och  så tillbaka till husvagnen. På söndagen efter midsommar ville jag inte gå och mitt ben var svullet så matte packade in oss i bilen och åkte ännu en gång till sjukhuset. Nu till det hemska..... stackars jag fick stanna där utan matte, efter flera behandlingar fick jag komma hem efter 7 dagar. Jag hade lite tur för Anna min storasyster Calibra´s matte jobbade där och självklart ville matte bara att jag skulle bli bättre.

Nu har vi varit hemma 5 dagar och allt ser mycket bättre ut. Då jag inte hade lust att äta borta och gått ner rätt mycket i vikt blir jag bortskämd eller vad sägs om inkokt lax!! Tur att husse är fiskare så jag får fortsätta njuta av lax och havsöring. Sedan blir det köttbullar av vom (rå komage) med en skiva ost runt, enda sättet påstår matte för att få mej att äta min medicin. Hon börjar bli duktig på att lura i mej tabletterna.


Zäta Zäta
Mattes och min "säng" i förtältet                      Myspys vid elementet.
Zäta
Äntligen efter 7 dagar i bur fick jag mysa med min kudde.

090816 Nu har vi kommit en bit på väg, inga mediciner mer och matte säger att jag liknar mer en grosser nu då jag äter med god aptit. Har lagt på mej flera kg och som syns på bilden har håret på benet vuxit ut. På bilden nedan vaktar jag på hålslagarn som jag snor så fort jag kan, matte blir inte så glad då alla "hål" trillar ut på golvet men det finns väl damsugare!

Den 15/8 var vi på sista återbesöket hos veterinären och blev friskförklarad. Så nu kommer träning igång för att jag ska få tillbaka mina muskler och kondition. Ps matte behöver också träna då hon också äter för bra.

Zäta Zäta
På jobbet - vaktar på hålslagarn.                      Nu tar vi den!
Zäta
På promenad

090930 Den 4 september åkte vi till husvagnen för 2 veckors semester. Den 5 september åkte matte och jag på SKK utställning i Högbo, fint väder, trevligt folk och domare. Hon tyckte jag var mychet trevlig och snygg också då jag fick en stor glasvas och rosetter CERT CACIB och BIR. När vi kom tillbaka till husvagnen hade husse fått flera fiskar så det var en bra start på semestern. Härligt väder och mycket mys.

Zäta Zäta
Stolta jag!                         snyggt halsband eller hur!
Zäta
Gosigt trött efter en bra dag!

091025  Idag blev det vintertid så de sa att man skulle få sova en timme längre, haha trodde matte. Jag var denna dag uppe med tuppen, pigg, hungrig och full med bus så kl.7.30 gick vi ut, dessutom regnade det så matte var inte lite förvånad.

Zäta
Jag morgonen 2009-10-25

Vi strövade fram i duggregnet och då matte tyckte att jag blivit lite uppvärmd gömde hon saker vid fotbollsplanen som jag letade upp. Nästa mysterium för henne blev då vi skulle gå hem, jag ville göra mera så jag la mej i blötan och blängde på henne. Mer förvånad då jag inte brukade vilja ligga när det är blött men hon samlade sig snabbt och gick ändå. Jag kunde inte låta henne gå ensam så jag följde motvilligt med, tills jag fick syn på ett par kompisar som jag ville hälsa på.

Idag har hon också uppdaterat min hemsida, ändrat om en hel del men jag är inte så intresserad utan hoppas att hon gömmer lite godis åt mej .

--------------------------------------------------------

091222  I november var matte och jag och hälsade på Alice (mattes barnbarn) ett par dagar. Alice hade massor av saker som var spännande och hon visade mej hur man målar och så läste hon sagor och sjöng så fint. Matte hade tagit med sig min sovdyna men vem vill ligga på golvet så jag smög mej upp i deras soffor ändå. Jimmy (mattes son) och matte tog Alice i vagnen och så gick vi längst hela strandpromenaden, och jag fick i alla fall en stund springa runt där på stranden.

Zäta
Alice & jag målar! 
Zäta Zäta
Jag och Alice NÄHÄ nu lurade jag er, det är inte Alice!              Men här är Alice.             
 Zäta
Hon hade en hund som gick och skällde, jag försökte leka med den
men den var rätt stel och tråkig!

I december har inte så mycket hänt utöver det vanliga, så matte har inte så mycket att skriva om. Just nu har vi massor av  snö och häromdagen busade vi runt på fotbollsplanen där några byggt en snöhydda. Jag träffade också ett par kompisar så vi hade lite brottning i snön. Matte är inte så förtjust, hon gnäller när hon måste sopa fram bilen och att det är halt m.m.

Zäta
Matte och jag på jobbet.
Jag fick ett julhalsband av min kompis Kira och hennes matte,
så alla tyckte jag var så fin.

 

Copyright © Swiss Dogs 2007-2018

 

upp