Gillix Zafira

Start Tillbaka till Introsidan
 


Dagbok 2007 Dagbok 2008 Dagbok 2009 Dagbok 2010 Dagbok 2011 Dagbok 2012-2015

    DAGBOK 2008  

080127
Året startade med att husse åkte bort, han kommer hem på torsdag JIPPI, matte är lite snål på godis! När han åkte packade matte väskorna och drog iväg först till Motala. Där var vi några dagar hos mattes son Jimmy och hans familj Lisa och deras 7 månaders dotter Alice. Alice luktade väldigt gott och var en snäll bebis. Jag skötte mej över förväntan sa matte, fattar inte att hon tvivlade, jag sköter mej väl alltid. Men hon erkände att hon var stolt över mej.

Sedan for vi vidare till Öland där vi bodde några dagar hos Maydon och Sten, hos dom bor också Dante, urgullig entlebucher fabror på 8 år.

Dante
Maydon bjuder på godis.


Jag charmade honom och vi hade kul tillsammans. Vi lekte ute i deras trädgård och hade ett eget krypin att bo i, varken matte eller jag ville åka hem för det var så skönt där ute på landet. Han saknade mej när vi åkte hem, sa hans matte. Mer kort av honom och mej finns på sidan blandat, länken Dante. Tack för att vi fick komma och hälsa på och hoppas vi ses snart igen.
 

Dante
Stiligt par!

---------------------------------

080127
Medan vi var hos Dante, åkte vi också och hälsade på hemma hos Herkules, eftersom Dante inte är så förtjust i killar så var det jag som fick ut och leka ett tag med Herkules. Wow sa matte han var fin och jättecharmig, mer bilder av honom på sidan blandat, länk Herkules. Tack matte Helen för vi fick hälsa på och vi ses nog snart igen.

Herkules
Herkules Lord of the
Ring von der Dorfquelle

Herkules
Herkules och jag

080127
Förra helgen träffade vi så kille nr 3, väldigt vad mycket killar vi träffade när husse var borta. Fast det var mina kompisar inte matte´s. Winston - den lille som vi var barnvakt åt förra året. Nu var han inte så liten längre utan vuxit till sig. Snygg och även han med en jättecharmig personlighet. Vädret var uselt men vi hade kul i trädgården ändå även om han fortfarande ville ha leksakerna för sig själv. Mer foto av honom på sidan blandat, länk Winston

Winston


Winston
Pusskalas!

Så januari blev en killmånad för mej 3 härliga grabbar och en massa skoj. De flesta fotona är tagna av Dante´s matte Maydon och Robert, Winstons husse.

Den 20 january fyllde jag också ett år - eftersom husse inte var hemma blev det ingen tårta men väl ett paket köttbullar. Nu är jag stora damen och dessutom började jag löpa för första gången dagen efter.

-----------------------------

080212
I början av veckan hittade jag ett nytt ställe. Vi hade gått stigarna runt förut men då i koppel eftersom jag löpte. Men nu när jag sprang lös igen skuttade jag iväg in i skogen och försvann!!  Matte kom efter och där nere var jag, i en brant ravin med en härlig bäck. Det var som en trollskog sa matte (vad nu troll är inte vet jag, men jag såg inga), matte blev så betagen så hon satte sig i mossan och såg drömmande ut. Hon fick sitta där och drömma, jag hade ialla fall sk...kul, hoppade upp och ner i bäcken, kutade runt ett träd med något snattrande djur i, ekorre hette den visst. Älskar att tugga mossa och rulla runt. Vi gick sedan längst hela bäcken och tillbaka igen, tog runt 1 timme så man var lite trött.

Zäta Zäta

Zäta
Cujohund i trollskogen, ps matte blev inte rädd!!


080213
En vacker dag +7 grader solen sken och matte fyllde termosen och vi stack till sjön. Inget bad visserligen men massor av blöt mossa att skutta fram i. Ni kanske tror att vi jämt är i skogen men vi jobbar på förmiddagarna och då blir det promenader i stan så det är skönt att få sträcka på benen. Att jobba innebär att man inte kan göra som man vill, är chefen på jobbet får man busa rätt mycket. Han och jag brukar "riva" stället som matte säger och då får vi inte vara på hennes kontor. Där kan jag inte heller springa lös då det är massa trafik men i skogen kan man ha kul utan "snöret". Alla "måsten" finns inte, vi har tagit det lite lugnt med aktivering, jag behöver bara göra det jag tycker om....... Det enda som matte inte accepterar är att jag drar iväg eller inte lyssnar då blir hon sur.

Zäta Zäta Zäta

080321
Vi brukar handla min mat i djurmagazinet Tyresö centrum, där är det sk... kul att handla tycker jag. NÄR jag hade mina golvfobier blev jag alltid bjuden på något gott av deras trevliga personal. Matte är lite kinkig vart hon handlar, tycker att god service betyder mer ... I går blev jag 14 månader gammal, inte fick jag någon tårta då matte sa att det är bara jämna år som räknas nu. Bättre vore att fylla månad tycker jag!

Har träffat en ny kompis som heter Saga och är en pytteliten Jack Rusell 1 år gammal. Vi träffas på morgonpromenaden då hennes matte jobbar i samma hus som oss. Vi har jättekul, fast jag hinner ju inte med i svängarna då hon är som en tennisboll.


Att ligga i husses knä och käka godis är inte så tokigt heller. I dag är vintern tillbaka så vi har busat runt i snön och tänk vad gott de kalla vita flingorna är. Smiter ut på balkongen och tar mej lite då och då. Lite nya kort från början av veckan finns i

album 35 då var det vår.


080402
Eftersom matte fyller år idag hade vi hennes son med familj på besök i helgen. Lilla Alice snart 10 månader gillade att snacka med mej. Jag hade fullt upp med att hålla reda på alla och självklart när matte ville gå ut bara hon och jag satte jag mej på tvären. Kunde ju inte lämna huset när vi hade främmande.

Zäta Zäta
Zäta och Alice                          Hej på dej lille vän!


Zäta Zäta
Matte och jag på väg till stan.

--------------------------------------

080506
Vi har haft en härlig veckas semester i husvagnen. En dag tog matte och jag en tur till havet och hon var lite orolig att jag skulle springa omkull henne men som ni ser fungerar bromsen!. På stranden och i skogen är det alltid minst 150 km som gäller och jag kan höra matte pusta ibland, men jag är säker på "fötterna" och ser ut som en gazell! Det är kul att skrämma upp henne lite när jag kommer sättande. Uppe vid vår husvagn har vi en tomt, ja en liten inhägnad så jag kan gå in och ut och slippa "snöret". Nu är jag stor och måste skydda min familj så det var ett jä.... springande in och ut och hålla koll på folk. Fast våra grannar är förstås inte så lättskrämda de vet ju att jag är en "pussgurka" och snäll innerst inne.

På min dyna ligger jag gärna på trappen till förtältet och spanar, det var massor med hundfolk på campingen och flera som tyckte jag va SÅÅÅ DUKTIG som stannar innanför mattes skrangliga staket...

Sedan har vi Doris och Lasse som fullkomligt avgudar mej, de har allt tänkbart godis och innan vi åkte fick jag spagetti och köttfärssås. Nu är det bara några dagar kvar till en ny prövning som heter MH. För på fredag åker matte och jag först till några som heter Greta och Slangen, matte säger att det blir kul för mej för de är också grossrar och sedan drar vi till min gamla matte Pia och träffar syskonen. Matte har gjort en egen bedömmning av MH så jag kanske kommer att lura henne med att göra tvärtom, men det får ni läsa om en annan gång.

Zäta Zäta
Broms i.......                  Med alla 4 "fötterna i backen...

 

080716
Här har det inte hänt något på en längre tid, matte har haft fullt upp med allt möjligt senaste nytt var MH och nu har hon lagt in lite bilder då vi besökte Greta, Oskar och Viktor i maj. De finns på sidan blandat kompisar 2.

Zäta
Jag, matte (morgontrött) Grösstenteils Oscar Wilde "Slangen
och Greta des Avoullions vid frukostbordet hemma hos Fia.

Den 24 maj var vi i Karlskoga på SShk´s utställning, 20 grosser deltog och där Gillix Tigra blev BIR och BIS-2 a och hennes bror Gillix Diplomat blev BIM. Hur gick det för mej då ......matte har inte orkat översätta kritiken men den var väl ok fast vi fick "bara" ett blått band en 2 a då domaren tyckte jag var för elegant...hahaha och behövde mer tid. Bild under aktiviteter. Matte var dessvärre halt hela helgen och kunde knappt gå så jag blev visad av en annan trevlig tjej. Matte var lite ledsen men det var inte för det blå bandet utan för hennes knä gjorde jä.......ont, jag får inte använda dessa ord.

Kul hade vi ialla fall då vi bodde i Fias husvagn med Slangen och Greta. Jag är ju van så det var en enkel sak. På söndagen såg matte och Fia en björn som sprang iväg precis där vi gick men vi hundar lyckades missa det hela. Kanske var det tur att vi var kopplade.

080716
Den 5 juni drog vi iväg på semester, 5 veckor uppe i husvagnen. Matte var urdålig på att ta kort denna gång och jag började löpa och föredrog att vila mej under dagens hetta. Kanske tror ni att det var det ända vi gjorde om man ska se till fotona. Men vi hade en del saker för oss också. Tyvärr blev det mycket i koppel då det bor många stiliga pojkar i byn och matte ville inte ha något kärleksstrul. Lekte en del med Tarzan 8 månader han var kastrerad så han fattade inte det här med löpning och kärlek!!

Matte hade också skaffat en skakel med hjul som jag fick dra runt med hit och dit, det var faktiskt rätt kul att stila med sitt ursprung och självklart gör jag det mesta för en köttbulle. Vi hade ialla fall en trevlig semester men nu är vi tillbaka till vardagen.

Zäta
Matte och jag sover middag i förtältet.

Zäta
Min säng i husvagnen är görgött att slappa i.

Zäta
Fast min säng är störst sover jag ibland mellan matte och husse,
har inte fattat att jag knappt får plats.

Zäta

Zäta
Bäst att visa att vi hade lite kul på stranden också.

080811
Nu har vi varit hemma och jobbat som vanligt ett tag. Vi har också haft besök av mattes son Jimmy, Lisa och deras dotter Alice. Alice fick paket av matte och jag ville såklart vara med och titta. Det var plastgrejor!! som jag snodde då de inte såg mej, la dessa i min säng men då Alice köpt hundgodis till mej så fick hon tillbaka dessa. De stannade flera dagar och vi var på prommenad tillsammans, jag är en sååååå söt hund och de har alltid något till mej också.

Zäta
Jag kollar in Alices paket.

Nästa stora händelse skulle ägt rum den 28 juli, matte och jag åkte till ett ställe som luktade hundmat. Eftersom jag inte fått någon frukost luktade det väldigt gott. Vi satt och väntade i ett litet rum länge tyckte jag, urtråkigt!! Så kom det en tjej som pratade med matte och så fick vi åka till jobbet, konstigt men matte talade om att veterinären cyklat omkull och att vi fick komma tillbaka en annan dag.

Zäta

Så kom den dagen och varför jag ser lite mallig ut på kortet ovan beror på resultatet av min röntgen. Inte var det så skoj att bli drogad och lagd upp å ner på ett kallt bord, men matte var där så det var väl ok. Fick vila ut på jobbet och på fredagen den 8/8 kom resultatet, mina höfter var A inga fel på armbågarna eller bogleder.

080923
Tiden bara springer iväg säger matte, inte vet jag vad som springer mer än jag!!! Sedan sist har väl en del hänt, vi går på kurs i rallylydnad och matte är väldigt stolt över mej, massor av gott godis, nya leksaker m.m. gör tillvaron kuligare..... Matte blir lite snurrig ibland av alla skyltar så hon trasslar in sig i kopplet men jag sköter mej alldeles utmärkt. Mer som hänt är lite drag och en utställning, se mer under aktiviteter. Idag var vi i skogen nere vid sjön och körde skogsrace, så här ser matte ut!!!

Matte
När jag får mitt grosserknyck och leker stenget bland träd, buskar och berg, då håller hon andan och vill inte se..

Zäta
Här får jag vänta på henne, kommer du inte någon gång!!!!

081015
Oj Oj vad tiden går fort, ja vad har hänt sedan sist. Vi har slutat Rally kursen och fått diplom, vi fortsätter att träna lite då och då. Matte har väl inte världens träningsdiciplin men vad gör det..... Lite drag med hjulen gör vi också och sedan blir det en hel del bus i skogen.

För en vecka sedan var vi ute som vanligt då det dök upp en stor boxerkille med kopplet hängande efter. Min vana trogen att lägga mej ned och inbjuda till lek blev ingen höjdare, han bara kastade sig morrande över mej och jag visste inte vad jag skulle göra, det gick så fort. Men då jä..... tände matte och släppte mej och hängde upp honom i luften och så skrek hon vad i helv.... gör du. Jag stod där bredvid och tittade och tyckte matte skötte sig bra. Eftersom hon var så snabb hann han inte sätta tänderna i mej, ful var han och matte torkade bort äkligt dregel från min rygg.

Så säger hans matte när hon kommer, o o han tycker inte om hanhundar, vilken kärring SER JA UT SOM EN HAN ELLER!!!!! Sedan blängde vi på dom och gick, dagen därpå träffade vi ett par storpudelkillar som dessvärre också blivit överfallna av samma hund, men de hade inte turen med sig utan bägge 2 hade fått åka till veterinären och sys. Deras husse hade polisanmält boxerns ägare. Nu har vi inte sett till den hunden mer och det är nog bäst, för matte kan bli som en tiger om det gäller hennes flock!!!

I helgen var vi i husvagnen, jag älskar att ligga på trappen och hålla koll på den enda människa jag inte kan med. Jag hör nog matte och husse flina ibland när jag med ett yl talar om att Tommy som han heter är ute och rör på sig. Han ska inte tro att han kan göra något utan att jag ser det. Matte blir lite sur när jag ylar för mycket och då tar jag till mullret istället. Allt är effektivt för han kommer sällan bort till oss, annars är jag rätt beskedlig och säger inte så mycket.

Zäta

Zäta

Nu är det skönt att vara på landet, inte så mycket folk utan jag får kuta runt mer utan "snöret". Vassrace är favoriten och de säger att lera är bra för "hyn", även om matte inte är så förtjust i att bli påhoppad av en lerinpackad grosser. 

81202 Nu är det länge sedan sist vet inte vart tiden tar vägen. Lördagen den 29 november var vi på sennenträff, där träffade vi massor av Berner. Lika kul att få leka och busa men denna gång var det lite träning också och matte blev imponerad av att jag var så konsentrerad framför skrindan. Så dagen var lyckad för oss båda. Vi träffade också Fredrik som är intresserad av att köpa en grosser såsmåningom. Jag tror jag gjorde bra reklam för rasen. Vi prövade också klövjeväskor så matte fick låna en av Karina (Aktivitetsombudet och matte till mina kompisar Russin & Mandel). Så nu ska hon sy en till mej med eget monogram, oboy vad stilig jag kommer att bli (tror jag ialla fall).

Zäta
Matte och jag
Zäta
Jag, matte, Fredrik och Karina.
Zäta
Fotona ovan är tagna av Bernerboys husse.

Zäta & Russin
Russin och jag.

081228 Nu har vi varit lediga 6 dagar och vädret har varit bra så det har blivit många promenader. Fast inte jättekul då jag löper så matte tog fram "pensionärskopplet". Så visst får jag lite mer frihe men i skogen är det alltid roligare om man får kuta lös. Matte vågar inte chansa, det bor många snygga killar här men tyvärr ingen som faller matte i smaken som tilltänkt pojkvän.

Zäta
27 december 2008 (4 meters "snöre")

Vi har Zigge (ca 4- 5 kg) - svart men kanske i minsta laget eller vad sägs om  Schweizer Pinscher Sennen!!

Putte också svart (ca 3 kg) han är så söt så jag lägger mej gärna ner, så vad sägs om Grosser/Schipperke Sennen!!

Allan vit och svart även han i  lägre viktklassen runt 9-10 kg, matte är nog mer förtjust än jag i honom, han snarkar ! Så vad sägs om en fransman Bullsennen!

Buster gul och fin som gillar mej skarp - men oops glömde bort att han inte har det "där" nödvändiga kvar så han är ofarlig säger matte. Så inte heller blir det några Golden Schweizer valpar!

Det finns garanterat massor av villiga kandidater, men just nu är matte som en tonårsmorsa och håller mej kort. Inga trevliga grosserpojkar har vi träffat heller och jag är i vilket fall som helst för ung (säger hon).

I dag nu på eftermiddagen fick hag trots allt springa lite lös ute på ett hygge, där matte hade koll åt alla håll. Hon skulle fota mej när jag flög över en stock,  resultatet nedan (Ingen vidare fotograf...). Men kul var det. Under kvällspromenaden sköt ungjä.... raketer och kastade smällare. Hörde matte muttra om att jäv... om de kastar mot oss, då finge de springa för än är det liv i tanten. Så nu är det skönt att slappa i soffan, imorgon är det arbetsdag.


Zäta
Stockhoppning!
Zäta
Soffpropp!

 

Copyright © Swiss Dogs 2007-2018

 

upp