Gillix Zafira

Start Tillbaka till Introsidan


Dagbok 2007 Dagbok 2008 Dagbok 2009 Dagbok 2010 Dagbok 2011 Dagbok 2012-2015

    DAGBOK 2007   

070324
Resan gick till Värmland, hemma hos Pia och Johan och deras barn Sara och Simon träffade vi vår Zäta för första gången.  När vi körde in genom grinden mötte "mamma" Ixi och storasyster Tigra upp och med sina små ben pinnade Zäta på bakefter. Hon var ensam kvar och vi var fast direkt. Efter att ha fikat, pratat hund och gosat med de stora var det dax för hemfärd. Lite gnällande till Karlstad men efter ett kisstopp satte sig husse bredvid och snart snarkade de ikapp. Tack Pia och Johan för en härlig valp!!

070331
Första veckan gick över förväntan både hemma och på jobbet. Den siste mars åkte vi till Älvkarleby och ställde upp nya husvagnen. Jag sover som en stock i bilen. Att bo 3 trappor upp utan hiss och skaffa valp är ett lyckat bantningsrecept. Matte måste köpa nya byxor.

070407
Tillbringade helgen i husvagnen, sitter gärna som tjuren Ferdinand och tittar på allt. Som liten sover man mycket och gillar värme. Hemskt när man gosar under filten och de ska ha mej att gå ut och kissa!! Inte springer dom ut när det tränger på!

070414
Är nästan rumsren förutom när jag blir "galen" som husse säger och spelar upp mej för mycket. Då hinner de inte med i svängarna när jag vill ut, men som matte säger ojoj vilka rena golv vi har!! Var i husvagnen och fick springa lös ute i skogen, det var kul. Inget "snöre" ivägen när man har gräsrace. Gillar också trädgrenar som sitter fast, de måste gnagas bort. Vad har jag nu lärt mej dessa veckor - sitta fint, gå i koppel, tvätta munnen, gå i stora trappen (fast 99% har jag personlig hiss (matte). Gillar också min svans, den är svårfångad men när jag lyckas så gäller det att hålla fast!

070417
Idag ska vi till veterinären - vaccination heter det visst...

070510
Nu har min matte en stund över och ska försöka fylla på i min dagbok. Jag växer fort nu och är ingen liten plutt längre. Vi är ofta uppe vid husvagnen och det är härligt. Där får jag kuta fritt utan det där j...... snöret!! Nu har matte hittat några bra ställen här hemma också där vi brukar gå utan snöret. Eftersom hon alltid har en gobit vid "hit" så är jag självklart duktig på det. 95% av dagen är jag duktig och 5 % som Dr Jekyl, men jag bättrar mej för varje dag tycker de 2 benta. Min största passion är mat, skräpråttan kallad, inget ätbart går min näsa förbi.

I bilen är jag duktig, intar ryggläge och sover som en stock. Min mattes chef köper wienerkorv till mej, ni må tro att han blivit favoriten på jobbet. Fast han tycker nog jag skulle tugga korven och inte svälja den hel!!

Om 10 dagar blir jag 4 månader och då har jag levt nästan halva mitt liv i stan. Jag klarar bra att gå både upp och ner i trapporna, men varför när matte "gärna" bär mej. Snart kommer jag nog att vara tvungen för hon orkar inte så mycket.

Sitta, ligga, stå och stanna klarar jag bra när jag vill! Värsta tricket är när de lägger godis och säger nej, men ok jag får det ialla fall även om det tär på att behöva vänta.

070531
Tiden går fort, nu är jag en bra bit över 4 månader. För några veckor sedan blev jag sjuk och matte och husse var mycket oroliga. Nu är jag tillbaka i mitt vanliga jag. Nu är det lite träning förutom promenad, sitt, ligg, hit och stanna kvar. Jag är faktiskt rätt duktig tycker matte. En dag träffade jag Anton papillon hane, wow vad han kunde kuta. Jag hade inte en chans och han blev rätt glad när jag var tvungen att vila. Fy för dessa långa ben som inte följer resten!!

Jag har också fått en ny säng, en riktig en med fjädrar så det går att hoppa! Den har inget galler heller men jag sover snällt hela natten där ändå, förutom att jag måste gå och kolla så de andra ligger där de ska och ge en god natt puss.

Förra lördagen var vi på en trevlig sennenträff i Nynäshamns vackra natur, jag och 18 Berner, de var nog lite avundsjuka på mej och flera som tyckte jag var vacker!!

Om några dagar börjar vår semester, inget jobb på 5 veckor JIPPI!! Jag älskar att vara i husvagnen och där finns fler ställen att kuta runt på och ligga ute i solen (om det finns någon)


070726
Nu är det länge sedan matte skrev. Nästan hela juni och halva juli har vi haft semester i husvagnen. Innan vi åkter var vi och hälsade på Tetris, Grösstenteils Twiggy med matte Kajsa och husse Adam. Bilder finns på sidan blandat/kompisar och länk till hennes sida på under länkar. Hennes matte kallade henne för bulldozer och det stämde, hon var jättesnäll men för lilla mej (då) var hon minst ett nummer för stor för bus. Matte tyckte det var jättekul att få se Tetris då hon sett henne som liten innan hon flyttade till Kajsa och Adam. Vänta du Tetris när jag vuxit till mej lite mer då kan vi busa.

Så åkte vi på semester 5 veckor i husvagnen, härligt och våra danska vänner bodde precis bredvid så man fick massor av godis. Fast det kom matte på så hon satte stopp för det, ransonering heter det fy......

Massor av bus och så charmade jag de flesta så man fick en och annan kaka, bad sol och en del regn. Men nu är vi tillbaka i vardagen, jobb och lite blandade bus härhemma.

Idag anmälde matte mej till kurs!!!! Trodde jag kunde allt, men icke nu ska det bli mer. Snart ska vi också debutera på uställning haha. Mer följer om detta senare.

070814
I början av augusti träffade jag Bernhard-Winston vom oberen Dorfberg (se foton på blandat/kompis 2) han är en riktig schweizare fast av den mindre modellen Entlebucher Sennen. Winston var bara en 4-del av mej så matte fick tjata "ta det lugnt" men det var inte lätt då han var ett litet härligt yrväder. Jättekul att träffas var det och vi väntar på att han växer tills sig lite. Mattes foto blev ...... men vi fick foton av Winstons husse Robert och matte Elin.


Om 6 dagar blir jag 7 månader - tänk vad tiden går fort. Min husse och matte älskar mej och säger att jag är så duktig för jag är ju ändå rätt liten. Jag brukar för det mesta vara duktig ibland måste jag retas lite och bråka men det får man ta säger matte.
Tass Tass Tass Tass070823
Den 18-19:de hade vi fint besök av en äkta schweizare, fast han snackade inte tyska!! Lille Winston var hos oss då hans husse och matte skulle gifta sig. Nu var det nog snarare Winston matte fick säga till för han var som ett yrväder. Snodde alla mina leksaker, testade matte och husse säng och soffor. Fick han syn på att jag tog tillbaka något var det fullt anfall. Fast jag lät honom hållas, han trodde han skrämde mej men........ jag är en snäll tjej.

Winston
Winston

När han efter ett par timmar skulle sno mitt tuggben sa jag faktiskt ifrån, han blev lite sur och la sig och glodde ett tag. Sedan busade vi om, på och med det mesta. Massor av foton i mitt album 2 sidorna 18-21. På söndagen när de kom och hämtade honom blev vi alla lite ledsna, han var ett riktigt charmtroll och jag vet, han blir en snygging när han blir stor, synd bara att han är av "fel" ras. Så det blir inga Grosser Entlebuchisar mellan oss. Vi hoppas att vi träffas snart igen.

I måndags fyllde jag 7 månader och då jag var både trött och saknade Winston, åkte matte med mej till Zoo affären. En stor påse kex och en ny leksak fick jag så på tisdagen var jag mitt vanliga gamla jag igen.

I helgen ska kompisen Tetris på utställning så vi håller tummarna för henne. Nästa helg ska jag göra debut hahaha säger matte. Vi tränar på att stå vackert......eftersom jag gillar gräs gärna nyklippt så säger matte att jag står som en gammal ko med grönt i mungiporna. Springa ok, då blir jag groda hoppa hoppa runt kan inte fatta att inte matte tycker att det är kul!!! Domarbyte en irlänsk domare - Irland den gröna ön, så då passar jag kanske in.


För matte och husse spelar det ingen roll hur det går för jag är ialla fall deras lill Zäta.
070918
Tänk vad tiden går fort ibland, nu är jag snart 8 månader och sedan sist har en hel del hänt. Som ni såg gick utställningen bra och matte gav mej 10 stjärnor i uppförande, inte illa va!! Jag har också börjat kurs och det går bra, även om det ibland är svårt att låta bli att busa. Nu trivs jag lite bättre när det inte är så varmt, fast matte gnäller förstås för hon måste klä på sig mer när vi ska ut. I helgen var vi i husvagnen, det är så sköönt, där lägger matte spår åt mej och det går ganska bra, så nu säger hon att hon ska köpa blod...... och lägga mer spår.

Matte har ont i ett knä så nu blir det inga långprommenader utan mer aktivering med sök och uppletande av leksaker i skogen. Sedan har vi ett jättekul område med stora fält där jag kan rusa runt och göra vad jag vill. Älskar att tugga upp grästuvor och kasta runt med dom för att sedan "döda" tuvorna.

På fredag drar vi tillbaka till mitt gamla hem, på lördag har vi valpträff eller syskonträff, stora och små. Det blir spännande både för mej och de tvåbenta. Matte lider lite av stillestånd på skrivarfronten så efter helgen blir det förhoppningsvis mycket nytt att skriva om.
 

-----------------------------

071021
Över en månad senast matte sist skrev och nu är hösten här. Jag har precis blivit 9 månader och väger nu 44 kg. Slut på sköna bad och bus på stranden. Som ni redan sett har vi haft valpträff hos "gammel mamma" med familj. Lördagen den 22/9 samlades vi ett helt gäng i Värmland. Wow vad hundar, alla mina bröder och syster Mintha + några storasyskon, mamma och 2 andra. Vi sov över i deras fina lillstuga.

Matte kunde bara konstatera att "lilla" jag var minst hahaha. Men vi kommer igen till nästa år. Kul va det och gissa om jag var trött på hemresan. Tack allihopa för en trevlig dag och hoppas vi syns till våren när det blir dax för MH-test.


 

Vi har också gått nästan färdigt kursen, lydnad ..... jag sköter mej bra och visst vore det roligare att få busa runt men mattes fickor med köttbullar får duga. Vi tränar inte så mycket på plan i veckorna utan kör ett pass under promenaderna. Duktigast är jag på sitt stanna kvar och inkallning. Fast ibland hittar man något gott och då blir matte sur om jag inte kommer direkt. Roligare är morgonpasset när matte gömmer mina leksaker som jag sedan letar upp snabbt och byter in mot en godbit.

Nu har vi tagit vi ner förtältet till husvagnen så nu blir det inte så mycket tid där, synd jag gillar att vara där. Men vi får hitta på annat hemma istället.

Den 6/10 var matte och jag på Gävle Bruks Utställning, jag skötte mej bra, pussade domaren och blev BIR-valp med HP. Så nu har jag papper på att jag är trevlig!!!  Precis som jag skulle behöva det!!! Nu sätter vi full fart mot vintern och jag tror vi kommer att få kul med snö också, matte är väl inte så förtjust kallt och ruggigt säger hon men som ALP hund måste man väl gilla det. Vi kommer också att åka till Älvsjö och Stockholmsmässan i december, och hoppas vi träffar fler grosser där.

Zäta Zäta

Zäta

071120
Den 20/11 hade vi avslutning på kursen och tänk jag fick ett diplom (eller om det var matte som fick det!) Lydig haha vid inkallning stack hunden bredvid och då kunde jag inte låta bli att haka på. Men hu, matte blev inte glad. För övrigt brukar jag sköta mej för det mesta, då jag inte alls tycker om hala golv så har vi tränat en hel del. Pendeltågstationens ingång, i djuraffären (bra där får man godis) och på en massa andra konstiga ställen. Du är knäpp säger matte, hemma minsann kan du köra rally på parketten.

I november kom det snö, jippi först undrade man vad det var för vita saker som trillade ner. Kallt och blött men gott och kul. Grävde, kutade och ÅT, smakade nästan som sommarens isglass. Matte och jag gick till fotbollsplan och t.o.m hon låg i snön och hade kul!! Fick också visa henne att jag är duktig vakthund - gissa om jag talade om för alla snögubbar vad jag tyckte. Fast det var ju bara skojigt ett par gånger.

Zäta

--------------------

071208
Som ni nog märkt har inte matte skrivit eller uppdaterat på länge. Törs knappt fråga henne.......hon går i taket om man nämner com hem. De kan inte fixa sina problem, men nu har matte fått låna plats hos Pia så att jag kan få synas igen.

Så det finns en hel del nytt, fast idag har det ju hunnit bli gammalt men kanske roar det någon ialla fall. Nu är det bara en vecka kvar till mässan och 16 grosser inklusive mej är anmälda. Spännande eller inte!! Matte är nog lite spänd men jag är cool och bryr mej inte, än ialla fall.

Idag har jag hunnit bli 10 månader och 18 dagar, på bilden är det min husse-pusse och jag som gosar framför TV n.

Zäta

-----------------------------

071217
I dag väckte jag matte klockan 5 med några små pussar, hon blev inte så där jublande glad precis och när hon gått upp gick jag och la mej igen. Varför ska man upp så tidigt för!!  Hon tyckte det var lika bra att vi skrev några rader om utställningen vi var på igår, hon skriver och jag snarkar vidare. Några kort blev det inte och kanske lika bra det, jag var absolut inte i mina "bästa kläder"!

Söndagen den 16 december äro en dag vi skola glömma säger matte.
Redan på morgonen förstod jag att något var på gång, brukar inte äta frukost så tidigt men denna morgon trugade hon i mej maten direkt. Gick ut med husse och när matte kom ner skjutsade vi honom till jobbet. Sedan åkte vi mot mässan. Dagen började bra, JIPPI massa hundar ute på parkeringen, där var jag stor, framåt och snacksalig. Passade på att kissa och lukta runt sedan gick vi genom parkeringshuset mot dagens mardröm!

Så klev vi fram mot entren.........Likt dr Jekyll och mr Hyde blev jag en tax!! Tanten innanför tyckte synd om mej men det gjorde inte matte och körde upp köttbullen i nosen på mej och gick, men att dra omkring på nästan 50 kg grosser som absolut inte tänkte promenera över detta marmorhav var inte så lyckat. Så vi smög oss sakta runt väggarna tills vi kom ner till Hall 2, där var åtminstone golvet grått så min storlek övergick till ett nummer större. Lastade av våra prylar vid en bänk och gick ut till en konstig anordning med halm där matte sa åt mej att kissa och det kan jag ialla fall. Matte trodde nog inte jag skulle gå in igen men jag smög på, obekymrat om hundar, människor och konstiga vagnar bara fokuserad på det mina tassar gjorde.

Lite kul blev det ialla fall när släkten började dyka upp, min syrra Mintha är en snygg tjej och faktiskt hade både hon och jag blivit lika stora som våra storasyrror Tigra och Calibra. Förutom dom träffade jag mina brorsor Admiral och Diplomat som båda är flotta grabbar. Tetris som jag hälsade på när jag var liten var där, men nu var det jag som var störst (till storleken ialla fall). Hon var med i rasparaden bägge dagarna med matte Kajsa i schweizisk folkdräkt. Greta från Schweiz, Lemonie från Holland, fast de bor ju här nu dök också upp och deras ägare var snälla nog att "serva" matte med en hamburgare på bänken då jag inte hade en tanke på att gå upp till marmorhavet igen. Tur var väl det, matte kan bli lite "kinkig" om hon är hungrig!

Så efter att ha legat och vilat på min filt var det dax att gå in i ringen, Mintha gick först och matte knallade på in under "repet" men jag slog på en tvärnit och blev åter taxmodell. Smög på efter syrran och sedan väntade vi vid sidan medan hon blev bedömd. MIN TUR, Domaren var trevlig, förstod att jag hade "scenskräck" och gav en bra kritik men självklart kunde jag ju inte få något annat än ett blått band, då det var bedömning av grosser och inte taxar.

Förut ovannämnda var det 5 andra grosser med Jarolina, Jaro Jr, Chess, Chess´s mamma Flava och Alfa. 14 grosser var inte dåligt och trots att det bara är en som kan vinna verkade alla nöjda och belåtna. Längsta strået drog Frecajo´s Chess som blev BIR, snyggt visad av sin lillmatte och min syster Calibra blev BIM och tog sitt sista cert så nu är hon S.Uch, båda blev också Nordiska Vinnare 2007. Grattis från oss. Gammelmatte ställde också upp i uppfödarklass och fick ett 1 a pris med hp och fin kritik.

Nu var det slut på detta och alla droppade av åt olika håll och nu var det dax att ta sig ut därifrån. Vi smög ner genom hallen och kom fram till trappan. När vi kom upp för trappen upptäckte jag marmorhavet igen och la mej platt och med en grossers envishet fanns det inget som kunde flytta på mej framåt. Matte la ner liggunderlagen hon köpt åt mej och satte sig på bänken. Tanten närmast såg lite fundersam ut när matte satt där och sa bara 20 meter så är vi på gräset!! 20 meter eller 2 kilometer icke sa nicke, så hon filofiserade om hon skulle lägga mej på underlaget och dra mej ut. Men som tur var insåg hon hur löjligt det skulle se ut, "medelålders tant ligger på knä dragande 50 kg hund på en grå fäll". Hade nog sett rätt kul ut!!!

Vi tog oss ialla fall tillbaka och vid utgången till rastplatsen bad matte en funktionär att få bli utsläppt bakvägen, först ville de inte det. Men då hon är rätt påstridig och förklarade att hon helt enkelt inte orkade bära "lilla" mej över marmorhavet så förbarmade de sig över oss. När grinden öppnades och vi tog oss ut till parkeringen återgick jag till min normala storlek och när jag fick slänga mej in i bilen var lyckan gjord. Var matte nöjd - ja ingen skylt med hund till salu eller någon reklamation gjordes till gammelmatte, så jag hade nog tur att hon trots allt inte bryr sig så mycket om min mässdebut. Husse berättade att matte fungerar precis likadant för karusellåkning och höjder, då blir hon också, kanske inte en tax men stel som en pinne. Och förutom det fungerar hon också här i livet.

Zäta
Stil när man har golv fobi.

Zäta
Mitt vanliga jag - Inte så illa va!!

Som den alphund jag är ses vi nog inte på utställning igen förrän gräset är grönt och skönt under tassarna.

--------------------------------

071231
Eftersom vi inte firar jul så har jag inte så mycket att skriva om den helgen. Vi hade visserligen ledigt från jobbet och var ute och busade lite mer än vanligt. I dag är sista dagen på mitt första levnadsår och i morgon startar ett nytt år. Här har det bangat och smält hela veckan och det bryr jag mej inte om. I kväll var vi ute på prommenad när några grabbar gick förbi med smatterband (matte sa att det hette så). Väldigt kul att kika på och jag ville gå dit men fick inte det.... kanske lika bra, inte så kul om man får det på sig.

Om 20 dagar fyller jag 1 år och det får matte och jag fira själva för i morgon åker husse bort. Det blir tråkigt för matte är inte lika generös med godis som min husse-pusse är.

Jag önskar alla ett riktigt gott nytt år!!

 

Copyright © Swiss Dogs 2007-2018

 

upp